SteelSeries Arctis Nova 5 přichází se speciální aplikací pro konzolisty
i Zdroj: SteelSeries
Novinka SteelSeries Arctis Nova 5 přichází se speciální aplikací pro konzolisty

SteelSeries Arctis Nova 5 přichází se speciální aplikací pro konzolisty

David Jiránek

David Jiránek

15. 5. 2024 12:30

Nový bezdrátový headset od SteelSeries v sobě kombinuje dostupnou cenu, dlouhou výdrž a zcela novou funkci určenou pro konzolové hráče. Do prodeje míří sluchátka v těchto dnech.

Reklama

SteelSeries rozšiřuje svoji řadu bezdrátových sluchátek Arctis Nova o nový model s číslovkou pět na konci. Jde o sluchátka, která nabízejí po vzoru dražších sedmiček dvojí připojení pomocí Wi-Fi přijímače a Bluetooth. Konkrétně výrobce sáhl po Bluetooth 5.3.

Po konstrukční stránce sluchátka využívají osvědčený koncept rodiny Nova. Najdeme zde tedy zakulacené náušníky skrývající neodymové magnetické měniče a zásuvný mikrofon ClearCast 2.X. Potěší také hlavový most disponující pohodlným páskem, který rovnoměrně rozloží váhu headsetu.

Hlavní novinkou je ale doprovodná aplikace Nova 5 App, která je k dispozici na Android a iOS. Díky této aplikaci mohou uživatelé měnit audio profily i při zapojení skrze dongle ke konzoli. Připraveno je přes 100 různých profilů. Nová funkce Quick-Switch Wireless umožňuje rychlé přepínání bezdrátových režimů.

S lepší podporou pro konzolisty souvisí kompatibilita s Xboxem, PlayStationem, Nintendem Switch, Meta Quest, PC a telefony a tablety s USB-C připojením nebo Bluetooth. Pro počítačové hráče zůstává zachována podpora Sonar Audio s radou ekvalizérů.

Výrobce zapracoval na výdrži baterie. U modelu Arctis Nova 7 šlo o 38 hodin, v případě Arctis Nova 5 jde až o 60 hodin. Zachováno bylo rychlé nabíjení, kdy po 15 minutách na nabíječce získáte 6 hodin výdrže.

Cenovka novinky se zastavila na na 139,99 euro, tedy přibližně 3 500 korun. V prodeji seženete headset už nyní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama